لیست اختراعات وريا ويساني
با عنايت به محدوديت هاي روز افزون استفاده از مواد شيميايي ضد ميكروبي ناشي از گسترش مقاومت دارويي به نظر مي رسد روغن هاي فرّار منابع ضد ميكروبي بهتري در حفظ مواد خوراكي و كنترل بيماري¬هاي انساني باشد. بعلاوه علاقه به امكان استفاده از تركيبات طبيعي براي جلوگيري از رشد ميكروبي در اثر فشار مصرف كننده براي كاهش يا دفع افزودني¬هاي شيميايي به ميوه¬ها و سبزي¬ها در حال افزايش است. بنابراين جستجو براي دستيابي به تركيبات طبيعي به¬عنوان منبع جايگزين بجاي اين تركيبات شيميايي، در جهت بهبود كيفيت، كاهش ضايعات و افزايش طول عمر پس از برداشت محصولات باغباني و كاهش ضايعات انبارداري به¬منظور توليد محصول ارگانيك (عاري از باقيمانده آلاينده¬هاي مضر)، همچنين براي غلبه بر مشكلات زيست محيطي القا شده توسط تركيبات شيميايي و حفظ سلامت جامعه ضروري است. فرار بودن، حلاليت پايين در آب، شدن سريع، بي ثباتي شيميايي اسانس هاي گياهي در حضور هوا، نور، رطوبت و دماي بالا باعث مي شود كه قبل از كاربرد اسانس ها در كنترل آفات، به فكر يافتن روش جديدي بود تا كارايي اسانس ها را افزايش دهد. از اين رو كپسوله كردن اسانس به فرم نانو و ميكرو باعث ايجاد توانايي رهايش كنترل شده، افزايش تاثير و فعاليت زيستي طولاني تر آن مي شود. در اين اختراع براي اولين بار از نانو ذرات نقره در كپسوله كردن اسانس گياهان دارويي شويد (Anethum graveolen) و آويشن (Thymus daenensis) در راستاي افزايش كارآيي و كنترل قارچ آنتراكنوز توت فرنگي (Fragaria ananassa D) استفاده گرديد. نتايج به دست آمده نشان داد كه غلظت هاي مخلتف اسانس شويد و آويشن باعث كاهش معني دار رشد ميسليوم قارچ آنتراكنوز توت فرنگي شدند. استفاده از آفت كش با منشاء گياهي ( اسانس شويد و آويشن كپسوله شده در نانو ذرات نقره) باعث كاهش رشد ميسليوم قارچ در طول دوره 12 روز گرديد به طوري كه بيشترين درصد بازدارندگي در تيمار اسانس هاي شويد و آويشن نانو كپسوله شده در 37 و 15 ميلي ليتر نقره مشاهده گرديد.
موارد یافت شده: 1